Zásady ochrany osobných údajov

 

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Analytika

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Zásady spracovania osobných údajov zákazníkov v súlade s GDPR

BA Centrum Slovakia s.r.o.  považuje ochranu súkromia a ochranu (osobných) údajov za veľmi významnú a preto vydáva tieto Zásady spracovanie osobných údajov zákazníkov (prípadne potencionálnych zákazníkov) BA Centrum Slovakia s.r.o.  (ďalej len “Zásady”) ktorých cieľom je poskytnutie informácií o tom, aké osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o.   spracúva pri poskytovaní služieb BA Centrum Slovakia s.r.o.   a pri návštevách internetových stránok prevádzkovaných BA Centrum Slovakia s.r.o.   (a nie teda iba hosťovaných pre tretie strany – zákazníkov BA Centrum Slovakia s.r.o.  ) a kontaktoch s potenciálnymi alebo súčasnými zákazníkmi a kontaktoch s návštevníkmi spoločnosti a kontaktoch s potenciálnymi uchádzačmi o zamestnanie u BA Centrum Slovakia s.r.o.  . Súčasťou týchto Zásad je tiež definícia na aké účely a ako dlho BA Centrum Slovakia s.r.o.   tieto osobné údaje v súlade s platnými právnymi predpismi spracováva, komu a z akého dôvodu ich môže odovzdať, a tiež informovať o tom, aké práva fyzickým osobám v súvislosti so spracovaním ich osobných údajov prináleží.


BA Centrum Slovakia s.r.o.

Za ” BA Centrum Slovakia s.r.o.” sa v týchto Zásadách označuje prevádzkovateľ internetových služieb (ďalej len “Služby”) spoločnosť BA Centrum Slovakia s.r.o., IČO 45643539, so sídlom Klincová 37/B,Bratislava 821 08, zapísaná vo verejnom registri Okresného súdu v Bratislave v oddieli vložke 66257/B, prípadne ďalšie spoločnosti patriacich do skupiny BA Centrum Slovakia s.r.o. Ďalšími spoločnosťami patriacimi do skupiny BA Centrum Slovakia s.r.o. sa majú na mysli všetky obchodné spoločnosti s obdobnou akcionársku štruktúrou, prípadne iné obchodné spoločnosti BA Centrum Slovakia s.r.o. patriace do majetkovo prepojené skupiny s BA Centrum Slovakia s.r.o., a to vrátane dcérskych alebo sesterských spoločností. Keďže výpočet týchto spoločností sa v čase môže meniť, tak sú deklarované len takto všeobecne. Zoznam konkrétnych spoločností je vždy uvedený v aktuálnej podobe na internetových stránkach BA Centrum Slovakia s.r.o. a to súčasne s týmito Zásadami. Spracovateľom Osobných údajov sú niektoré z firiem skupiny BA Centrum Slovakia s.r.o. O konkrétnom právnom vzťahu konkrétnej spoločnosti voči Správcovi rozhoduje (u platených služieb) skutočnosť kto vystavil daňový doklad k poskytnutým službám poskytnutých Správcovi. Ak nedošlo k fakturácii, tak je správca vyššie uvedená materská spoločnosť BA Centrum Slovakia s.r.o. Všetky tieto spoločnosti sa v týchto Zásadách označujú ďalej len ” BA Centrum Slovakia s.r.o.”. Všetky spoločnosti zahrnuté pod BA Centrum Slovakia s.r.o. využívajú – zdieľajú – technické zázemie, spoločnú administráciu, nástroje pre administráciu a ďalšie prevádzkové zdroje, vrátane ľudských. Tieto Zásady sa týkajú spracovania osobných údajov zákazníkov BA Centrum Slovakia s.r.o. a primerane aj ich zástupcov či kontaktných osôb, užívateľov služieb BA Centrum Slovakia s.r.o., záujemcov o služby BA Centrum Slovakia s.r.o. a návštevníkov internetových stránok prevádzkovaných BA Centrum Slovakia s.r.o., a to vždy v rozsahu osobných údajov zodpovedajúcim ich postavenie voči BA Centrum Slovakia s.r.o.

GDPR

Zásady spracovania osobných údajov zákazníkov BA Centrum Slovakia s.r.o. sú vydané v súlade s nariadením Európskej únie číslo 2016/679, o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov (skrátene “GDPR”). BA Centrum Slovakia s.r.o. prehlasuje, že dodržiava všetky pravidlá v súlade s vyššie uvedeným nariadením Európskej únie. Právnymi predpismi upravujúcimi ochranu osobných údajov znamená právne predpisy, ktoré sú súčasťou slovenského právneho poriadku, vrátane príslušných medzinárodných zmlúv a právnych predpisov Európskej únie, a ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov.

 

Predmet činnosti BA Centrum Slovakia s.r.o.

BA Centrum Slovakia s.r.o. je aj hostingová spoločnosť, ktorá svojim zákazníkom ponúka rôzne hostingové služby, pričom sa jedná najmä o služby registrácie názvov domény (vrátane služieb súvisiacich ako je napríklad prevádzka DNS serverov), hosťovanie webových stránok, hosťovanie e-mailových stránok, prevádzka virtuálnych serverov, prevádzku cloudových služieb, prevádzka veľkokapacitných a zálohovacích úložísk. Jedná sa o demonštratívny výpočet a rozsah poskytovaných služieb sa môže v priebehu času meniť. V prípade, že novo poskytované služby budú mať zásadný vplyv na tieto Zásady, tak BA Centrum Slovakia s.r.o. zaktualizuje tieto Zásady. Ďalej spoločnosť BA Centrum Slovakia s.r.o. je priamy predajca čiernej a bielej elektroniky, vrátane predaja služieb a tovaru v rozsahu maloobchod a veľkoobchod konečnému spotrebiteľovi. Spoločnosť taktiež vykonáva projektovania firemných, domácich sietí a ich následné prevádzkovanie vrátane bezpečnosti siete ako takej. Projektovanie pracovných staníc a serverov, vrátane dodania , zapojenia, správy a prevádzkovania pracovných staníc alebo serverov a v konečnom rozsahu projektácia a návrhy kamerových systémov vrátane dodania systémov, zapojenia, prevádzkovania celého kamerového systému na dohľad súkromných alebo firemných priestorov.

 

BA Centrum Slovakia s.r.o. ako Spracovateľ

BA Centrum Slovakia s.r.o. nie je spracovateľom žiadnych osobných údajov pre tretie strany, okrem presne vymenovaných situácií v týchto Zásadách. Z hľadiska právneho je BA Centrum Slovakia s.r.o. vo vzťahu spracovateľa voči zákazníkom BA Centrum Slovakia s.r.o., ktorí využívajú hostingové služby BA Centrum Slovakia s.r.o., pretože dáta sú ukladané na serveroch BA Centrum Slovakia s.r.o., prípadne zmluvných spoločností a ich serveroch.  BA Centrum Slovakia s.r.o. nezasahuje obsahovo, technicky alebo právne do dát, ktoré majú zákazníci BA Centrum Slovakia s.r.o. umiestnené na serveroch (alebo iných technických zariadeniach obdobnej povahy – ďalej len “Servery”) u BA Centrum Slovakia s.r.o..

BA Centrum Slovakia s.r.o. má so svojimi zákazníkmi uzatvorené zvláštne Spracovateľské zmluvy a nie je zmluvne a právne oprávnený akokoľvek obsahovo alebo technicky zasahovať do žiadnych dát (vrátane dát a informácií osobnej povahy) zákazníkov na Serveroch BA Centrum Slovakia s.r.o. BA Centrum Slovakia s.r.o. vykonáva automatické skenovanie dát uložených na serveroch BA Centrum Slovakia s.r.o.pomocou systémových nástrojov (napríklad antivír, opravy práv, využívania obsahu a služby).

Poverenec

BA Centrum Slovakia s.r.o. nemá vymenovaného poverenca pre ochranu osobných údajov, pretože z hľadiska zákona nie je u BA Centrum Slovakia s.r.o. vyžadovaný.

 

 

Spracovanie osobných údajov u BA Centrum Slovakia s.r.o.

Osobné údaje sa môžu spracovávať len na základe zákonného spracovania alebo oprávneného titulu alebo na základe udelenia súhlasu. Osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva len v rozsahu potrebnom pre výkon zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je subjekt údajov, prípadne prijali opatrenia pred uzatvorením zmluvy na žiadosť týchto subjektov. Jedná sa tak väčšinou o zákazníkov BA Centrum Slovakia s.r.o., dodávateľa BA Centrum Slovakia s.r.o. a iné osoby, ktoré sú s BA Centrum Slovakia s.r.o. v zmluvnom vzťahu. Všetky situácie sú upravené v týchto zásadách. BA Centrum Slovakia s.r.o. ďalej spracováva údaje nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti, napríklad na základe povinnosti stanovenej iným právnym predpisom, ktoré sú potrebné uchovávať podľa zákona o DPH alebo zákona o účtovníctve. Práve platná legislatíva podnikateľským subjektom nariaďuje archivovať po stanovenú dobu účtovné doklady, veľakrát obsahujúce osobné údaje fyzických osôb. Z dôvodu zachovania integrity účtovných dát nejde napríklad vo finančných výkazoch úplne oddeliť už spracované osobné údaje. Integrita údajov je žiaduce aj v prípade spätnej kontroly finančného úradu či úradu práce.

Najmenší možný rozsah spracovania

BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva osobné údaje v pokiaľ možno najmenšom možnom rozsahu, ktorý je potrebný. Rozsah je ďalej definovaný v týchto Zásadách. Všetky spracovávané osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o. udržiava (v spolupráci so subjektmi) čo najpresnejšie a aktualizované.

 

Informácie o zabezpečení

BA Centrum Slovakia s.r.o. kladie maximálny dôraz na náležitej zabezpečenie osobných údajov, vrátane ich ochrany pomocou vhodných technických alebo organizačných opatrení pred neoprávneným či protiprávnym spracovaním, pred náhodnou stratou, zničením alebo poškodením. BA Centrum Slovakia s.r.o. má dostatočné organizačné opatrenia, vrátane detailne nastavených procesných

postupov pre zachovanie maximálnej bezpečnosti osobných údajov. BA Centrum Slovakia s.r.o. tiež venuje maximálnu starostlivosť technickému zabezpečenie všetkých osobných údajov. Osobné dáta sú ukladané do samostatnej časti dátového úložiska, ktoré je zabezpečené prísnymi technickými a organizačnými opatreniami, v dôsledku čoho je možné dáta spracovávať len na účely k tomu určené a nie je možné ich technicky prepojiť s dátami iných služieb. BA Centrum Slovakia s.r.o. má osobné údaje prevádzkované a spracovávané na fyzicky oddelené internej sieti. Verejná sieť je oddelená od internej siete. Prístup na internú sieť je umožnený len v prevádzkarni BA Centrum Slovakia s.r.o.. Z externej siete je prístup do internej siete (a tým k osobným dátam) umožnený len vybraným a prevereným pracovníkom formou VPN.

Datacentrá BA Centrum Slovakia s.r.o. sú koncipované, navrhované a prevádzkované tak, aby sa predchádzalo tiež fyzickému zneužitiu osobných údajov. K osobným dátam majú prístup (okrem výnimiek uvedených v týchto Zásadách) len pracovníci BA Centrum Slovakia s.r.o., alebo poverené osoby a to vždy v presne definovanom rozsahu, ktorý je nutný pre výkon ich pracovnej činnosti. Oprávnenie a prístup k osobným dátam sa u jednotlivých pracovníkov líšia a to v súlade s prísnymi internými pravidlami (v závislosti na dĺžke praxe, pozíciu, preškolenie, oprávnenie, vykonaných skúškach a podobne). BA Centrum Slovakia s.r.o. všetky osobné údaje uchováva vo svojich informačných systémoch, zálohy na svojich zálohovacích médiách, a to na území Európskej únie. Všetky informačné systémy a servery sú umiestnené či uchovávané pod priamou fyzickou kontrolou BA Centrum Slovakia s.r.o. a na zariadeniach prevádzkovaných BA Centrum Slovakia s.r.o. Nevyplýva zo Zásad inak, nie sú osobné údaje odovzdávať ani sprístupňovať tretím osobám.

 

Zálohovanie a obnova zo zálohy

Všetky osobné dáta a osobné údaje sú pravidelne zálohované. V vykonaných zálohách (súboroch, Snapshota pod.) BA Centrum Slovakia s.r.o. do dát nezasahuje a v prípade obnovy BA Centrum Slovakia s.r.o. osobné dáta po obnove upraví tak, aby bola v súlade s týmito Zásadami. V prípade, že (napríklad) dôjde k poškodeniu niektorých technických zariadení a tým k poškodeniu niektorých osobných údajov, tak je BA Centrum Slovakia s.r.o. oprávnený obnoviť všetky potrebné dáta zo zálohy, ktoré sú k tomuto určené. BA Centrum Slovakia s.r.o. sa zaväzuje, že najneskôr do 30 dní, z takto obnovených dát, vymaže (prípadne inak odstráni) alebo anonymizujú všetky dáta (osobné údaje), ktorá tam podľa týchto Zásad už nemajú byť dostupná.

Systém manažmentu bezpečnosti informácií

BA Centrum Slovakia s.r.o. ďalej systém manažmentu a bezpečnosti je postavený na osobitných zariadeniach, ktoré nie sú priamo pripojené do internetu. Databáza s osobnými údajmi zákazníkov sú umiestnené vo virtuálnych pracovných staniciach, ktoré sú riadne šifrované.

Systém služieb Xcloud, kde užívatelia užívajú predplatený priestor pre vlastné osobné, alebo firemné účely sú zabezpečené nasledovne :

  • diskový priestor je v RAID poli 1
  • diskové pole je šifrované pomocou HW a to TPM 1.2 čipom
  • diskové pole a všetky súbory sú ďalej vo virtuálnom diskovom priestore na vyhradenom serveri pre CLOUD služby
  • o bezpečnosť siete sa stará dynamicky firewall, pravidelne aktualizovaný
  • súbory sú šifrovane 4096 bitovými kľúčmi pre používateľa a verejný klúč
  • štandardné šifrovanie AES-256
  • použitý ShieldSecurty, NortonSecured, EsetAV,Let’s Encrypt SSL/TSL
  • End-To-End šifrovanie, ransomware Block

 

Osobné údaje a osobné údaje spracovávané BA Centrum Slovakia s.r.o.

BA Centrum Slovakia s.r.o. považuje za osobnými údaje (ďalej len “Osobné údaje”) všetky informácie, ktoré sa vzťahujú k fyzickej osobe a ktorou je BA Centrum Slovakia s.r.o. schopný na základe týchto informácií celkom jednoznačne identifikovať. V súvislosti s poskytovaním služieb svojim zákazníkom BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva alebo môže spracovať osobné údaje, ktoré sú uvedené v týchto Zásadách.

Základné osobné identifikačné údaje a adresné údaje

Osobné údaje získava BA Centrum Slovakia s.r.o. od subjektov týchto údajov. BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva len údaje nutné pre uzatvorenie a plnenie zmluvy. BA Centrum Slovakia s.r.o. neukladá a nespracováva nepotrebné informácie napríklad ako je pohlavie, vek alebo miesto výskytu, ktoré sú automaticky odovzdávané BA Centrum Slovakia s.r.o. z niektorých sociálnych sietí v okamihu, keď je zákazníkovu účet u BA Centrum Slovakia s.r.o. prepojený (Alebo Prepájanie) s účtom na sociálnych sieťach. Všetky údaje sú v príslušných on-line formulároch vždy rozdelené na povinné a nepovinné. U nepovinných je na zváženie Zákazníka či je vyplní a ak je vyplní, tak dáva BA Centrum Slovakia s.r.o. súhlas so spracovaním týchto nepovinných údajov. Jedná sa teda o všetky osobné údaje, vďaka ktorým jednoznačne a nezameniteľne identifikujeme konkrétneho zákazníka. Vzhľadom k online komunikáciu s BA Centrum Slovakia s.r.o. a objednávanie služieb BA Centrum Slovakia s.r.o. nie je možné jednoznačne identifikovať komunikujúce alebo objednávajúci osobu a tým nemožno vylúčiť, že objednávky (alebo napríklad komunikáciu a zasielanie osobných údajov) nevykonáva (neposkytuje osobné údaje) namiesto zákazníka BA Centrum Slovakia s.r.o. niekto iný – tretia osoba. V takom prípade tretia osoba, ktorá komunikuje s BA Centrum Slovakia s.r.o., prípadne objednáva namiesto zákazníka BA Centrum Slovakia s.r.o. či zastupuje zákazníka BA Centrum Slovakia s.r.o. a poskytuje osobných údajov tohto zákazníka, potvrdzuje, že má poverenie od zákazníka k poskytnutiu jeho osobných údajov. Zákazníci môžu v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. napríklad využívať tzv. Adresára kontaktov, kde môžu mať predvyplnené údaje pre rýchlejšie objednanie služieb. Tieto adresáre kontaktov môžu obsahovať osobné údaje tretích osôb.

V tomto prípade sa využije predchádzajúci odsek obdobne.

Uvedením osobných údajov tretej osoby v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo u niektorých služieb BA Centrum Slovakia s.r.o. nie sú nijako dotknuté akékoľvek práva na ochranu osobných údajov týchto tretích osôb podľa týchto Zásad. Osobné údaje môžu byť v evidencii používané opakovane a to u rôznych služieb, prípadne v súvislosti s rôznou povahou použitie (napríklad zákaznícky účet, kontakty majiteľa služby, kontakty správcu služby, kontakty pre vyúčtovanie služby). Tieto údaje sú v príslušných on-line formulároch vždy rozdelené na povinné a nepovinné a ostatné údaje sú v tomto konkrétnom prípade nepovinné a je na zvážení Zákazníka či je vyplní a ak je vyplní, tak dáva BA Centrum Slovakia s.r.o. súhlas sa spracovaním týchto nepovinných údajov. Jedná sa teda o všetky osobné údaje, vďaka ktorým jednoznačne a nezameniteľne identifikujeme konkrétneho zákazníka. Prehľad Osobných údajov spracúvaných BA Centrum Slovakia s.r.o. nájdete v samostatnom dokumente – Údaje u BA Centrum Slovakia s.r.o. v sekcii I.

 

Prevádzkové údaje a miestne údaje

BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva ďalšie prevádzkové a lokalizačné údaje týkajúce sa prenosu správ sieťami elektronických komunikácií, ktoré sú potrebné pre vyúčtovanie služieb (napríklad o dátových prenosoch, e-mailových služieb, obsadenom dátovom priestore a ostatných službách poskytnutých zo strany BA Centrum Slovakia s.r.o.), prípadne pre riešenie prípadných sporov vyplývajúcich z poskytovania služby a plnenie zákonných povinností BA Centrum Slovakia s.r.o. Prehľad prevádzkových a lokalizačných údajov spracúvaných BA Centrum Slovakia s.r.o.

Ostatné údaje generované v súvislosti s poskytovaním služieb

Tieto údaje vznikajú pri poskytovaní služieb, ktoré nie sú službami elektronickej komunikácie, alebo pri poskytovaní elektronických komunikačných služieb nad rámec údajov potrebných na prenos dát alebo poskytnutie služby. Údaje generované (napríklad) sieťovými zariadeniami pri poskytovaní elektronických komunikačných služieb nad rámec prevádzkových a lokalizačných údajov sú nevyhnutné pre riešenie sporov týkajúcich sa kvality služieb, vyhodnocovanie a zvyšovanie kvality sietí a služieb a údržbu sietí.

 

Komunikácia medzi BA Centrum Slovakia s.r.o. a zákazníkom

Tieto údaje vznikajú pri komunikácii súvisiace s poskytovaním služieb BA Centrum Slovakia s.r.o. medzi BA Centrum Slovakia s.r.o. a zákazníkom. Jedná sa o písomnú a elektronickú komunikáciu so zákazníkom a záznamy telefonických hovorov, krátkych textových správ, chatovej a prípadne video chatovej komunikácie medzi zákazníkom a BA Centrum Slovakia s.r.o..

 

Kamerové záznamy pre súkromné alebo firemné účely prevádzkované spoločnosťou  BA Centrum Slovakia s.r.o.

BA Centrum Slovakia s.r.o. prevádzkuje kamery z dôvodu bezpečnosti. Priestory, kde sú kamery umiestnené, sú vždy dostatočne označené upozornením.

Časozberné snímky záznamov z webových kamier BA Centrum Slovakia s.r.o.

Na poddružných zabezpečených webových stránkach BA Centrum Slovakia s.r.o. sú alebo môžu byť k dipozícii časozberné zábery záznamov IP kamier z vybraných priestorov BA Centrum Slovakia s.r.o. (napríklad dátového sály), kde sú jednotlivé čiastkové fotografie spojené do virtuálneho video záznamu. Tento video záznam alebo jednotlivé snímky je nie možné zobraziť verejne na webe, prístup k týmto záznamom majú len oprávnené osoby ktorým bol udelený login do kamerového systému. Tieto záznamy môžu obsahovať napríklad záznamy osôb, ktoré navštívili dátové sály, firemné rpiestory BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo niektorých pracovníkov BA Centrum Slovakia s.r.o.. Tieto záznamy sú udržiavané  a ich zobrazenie na webových stránkach BA Centrum Slovakia s.r.o. je časovo obmedzené po dobu 14 dní. Kamerové záznamy zákaznikov spoločnosti či firemné alebo súkromné priestory podliehajú tým istým pravidlám. Záznamy sú prístupne iba povereným osobám s platným loginom prostredníctvom určenej webstránky, alebo určenej aplikácie. Prenos vídeo záznamu je šifrovaný End-To-End zo zabezpečeným SLL/TSL pripojením generovaného priamo serverom zákazníka spoločnosti. Server alebo záznamové médium je výlučne majetkom zákazníka spoločnosti BA Centrum Slovakia, s.r.o., pričom spoločnosť BA Centrum Slovakia s.r.o, je v tomto prípade iba prevádzkovateľom a staviteľom tohto systému. Majiteľ kamerového systému može poveriť spoločnosť BA Centrum Slovakia s.r.o. o udelenie prístupu inej fyzickej alebo právnickej osobe a to až po splnení zmluvných podmienok ( udelenie prístupu inej osobe je na základe písomnej žiadosti majiteľa kamerového systému s údajmi o budúcej oprávnenej osobe s možnosťou prístupu ku kamerovému záznamu )

S osobnými údajmi sa v tomto prípade nakladá v súlade s týmito Zásadami.

 

Údaje spracované na základe súhlasu

Spracovanie týchto údajov nie je nevyhnutné na plnenie zmluvy alebo zákonných povinností alebo ochranu oprávnených záujmov BA Centrum Slovakia s.r.o., ale ich spracovanie umožní BA Centrum Slovakia s.r.o. zlepšovať služby a prípadne zákazníkov informovať o ponukách, ktoré sú pre nich vhodné. Tieto údaje sú spracované len v prípade udelenia súhlasu a môžu byť spracované po dobu platnosti tohto súhlasu.

 

 

Účely, právne dôvody a doby spracovania osobných údajov u BA Centrum Slovakia s.r.o.

Rozsah spracúvaných osobných údajov závisí od účelu spracovania. Pre niektoré účely je možné spracovávať údaje priamo na základe zmluvy, oprávneného záujmu BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo na základe zákona (bez súhlasu), pre iných len na základe súhlasu. Spracovávanie z dôvodu plnenia zmluvy, plnenie zákonných povinností a z dôvodu oprávnených záujmov BA Centrum Slovakia s.r.o. Poskytnutie osobných údajov potrebných na plnenie zmluvy, plnenie zákonných povinností BA Centrum Slovakia s.r.o. a ochranu oprávnených záujmov BA Centrum Slovakia s.r.o. je povinné. Bez poskytnutia osobných údajov na tieto účely by nebolo možné služby poskytovať. Ku spracovaniu osobných údajov pre tieto účely nepotrebujeme súhlas. Spracovanie z dôvodu plnenia zmluvy a plnenia zákonných povinností nemožno odmietnuť.

 

Mazanie a anonymizácie

Osobné údaje pre tieto činnosti sú spracované v rozsahu potrebnom pre naplnenie týchto činností a po dobu potrebnú na ich dosiahnutie alebo po dobu priamo stanovenú právnymi predpismi. Následne sú osobné údaje vymazané alebo anonymizované. Základné lehoty na spracovanie osobných údajov sú uvedené v týchto Zásadách.

 

Doba uchovávania informácií o zákazníkoch BA Centrum Slovakia s.r.o.

U zákazníkov služieb BA Centrum Slovakia s.r.o., je BA Centrum Slovakia s.r.o.oprávnený v prípade, že majú splnené všetky svoje záväzky voči BA Centrum Slovakia s.r.o., spracovávať v zákazníckej databáze ich základné osobné, identifikačné, kontaktné údaje, údaje o službách a údaje z ich komunikácia s BA Centrum Slovakia s.r.o. po dobu 10 rokov odo dňa ukončenia poslednej zmluvy s BA Centrum Slovakia s.r.o.. Osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o. zmaže (alebo vykoná anonymizáciu) najneskôr v nasledujúcom kalendárnom mesiaci po uplynutí času v predchádzajúcej vete. Zákazník s týmto súhlasí okamihom uzavretia zmluvy a je si vedomý, že ako dotknutá osoba nemôže tento súhlas odvolať.

 

Informácie o rokovaní a komunikácia s potenciálnymi zákazníkmi BA Centrum Slovakia s.r.o.

V prípade rokovania a komunikácie medzi BA Centrum Slovakia s.r.o. a potenciálnym zákazníkom o uzavretí zmluvy, ktoré nebolo zavŕšené uzavretím zmluvy, je BA Centrum Slovakia s.r.o. oprávnený spracovávať poskytnuté osobné údaje po dobu 5 rokov od príslušného rokovania.

Osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o. zmaže (alebo vykoná anonymizáciu) najneskôr v nasledujúcom kalendárnom roku po uplynutí doby v predchádzajúcej vete.

Účtovné doklady

Faktúry a ďalšie účtovné doklady vystavené BA Centrum Slovakia s.r.o. sú v súlade s príslušnými predpismi, najmä § 35 zákona č. 431/2002 Zz. O dani z pridanej hodnoty archivovaná po dobu 10 rokov od ich vystavenia. Z dôvodu nutnosti doložiť právny dôvod pre vystavenie faktúr sú po dobu 10 rokov odo dňa ukončenia zmluvy archivované aj príslušné informácie vzťahujúce sa k danej službe. Osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o. zmaže (alebo vykoná anonymizáciu) najneskôr v nasledujúcom kalendárnom mesiaci po uplynutí času v predchádzajúcej vete.

 

Kamerové záznamy

Kamerové video záznamy z priestorov BA Centrum Slovakia s.r.o. a okolie budov BA Centrum Slovakia s.r.o. sú spracovávané maximálne po dobu 14 dní odo dňa obstaranie kamerového záznamu.

Zvukové záznamy telefónnych hovorov

Zvukové záznamy telefonických hovorov, ktoré sú prijaté zákazníckou podporou BA Centrum Slovakia s.r.o. sú spracovávané po dobu 180 dní odo dňa ich nadobudnutia.

Zákaznícky účet

Vyplnením údajov potrebných na vytvorenie zákazníckeho účtu nám dáva subjekt údajov súhlas so spracovaním, ktoré je možné podľa nariadenia GDPR kedykoľvek odvolať. Úplné vymazanie zákazníckeho účtu je vykonané na základe autorizovanej požiadavky subjektu údajov s tým, že v zákazníckej administrácii sa nesmie nachádzať žiadna aktívna služba, nesmie tam byť žiadny nevyužitý kredit na rezervnom účte a žiadne aktívne DNS servery. V prípade, že v zákazníckom účte sú akékoľvek údaje o službách a pod., tak zákaznícky účet nie je mazaný, ale deaktivovaný bez možnosti prihlásenia. Zmazanie zákazníckeho účtu, respektíve anonymizáciu v súlade s týmito Zásadami, prebehne po zmazanie (prípadne anonymizáciu) všetkých Služieb v zákazníckom účte (po uplynutí lehôt pre jednotlivé služby) v súlade s týmito Zásadami.

 

Podklady pre prípadnú reklamáciu

V súlade s § 45 zákona č. 351/2011 Z.z. O elektronických komunikáciách je BA Centrum Slovakia s.r.o. povinný uchovávať prevádzkové údaje služby do konca doby, počas ktorej môže byť vyúčtovanie ceny alebo poskytnutia služby elektronických komunikácií právne napadnuté reklamácií. Pre tento účel BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva v súlade s § 45 zákona č. 351/2011 Z.z. Príloha 1 až 2 o uchovávaní údajov. BA Centrum Slovakia s.r.o. je ďalej oprávnený spracovávať prevádzkové údaje služby do doby rozhodnutia sporu o námietke proti vybavenie reklamácie alebo do doby, ktorú môže byť pohľadávka právne vymáhaná.

Prevádzkové a lokalizačné údaje

V súlade s § 2 č. 18/2018 Zz. O ochrane osobných údajov, ďalej č. 30 od. 5 GDPR §37 ods. 5 zákona 18/2018 Z.z.  je BA Centrum Slovakia s.r.o. povinný uchovávať po dobu 6 mesiacov prevádzkové a lokalizačné údaje, ktoré sú vytvorené alebo spracované pri zabezpečovaní jej verejných komunikačných sietí a pri poskytovávání jej verejne dostupných elektronických komunikačných služieb, a je na požiadanie povinná je poskytnúť orgánom činným v trestnom konaní alebo iným orgánom, ale vždy za splnenie podmienok ustanovených osobitným právnym predpisom. BA Centrum Slovakia s.r.o. uchováva v súlade so zákonom ďalšie prevádzkové a lokalizačné údaje súvisiace s telekomunikačným prevádzkou –

najmä takzvané logy prístupov (napríklad access log, error log, ftp logy, logami e-mailovej komunikácie a ďalšie). tieto logy obsahujú všetky informácie o úkonoch Zákazníka voči BA Centrum Slovakia s.r.o. a / alebo tretím osobám. Vzhľadom na obsah sú tieto logy poskytnuté len na základe žiadosti dotknutých subjektov a to v súlade so zákonom, prípadne len úradom alebo štátnym orgánom. BA Centrum Slovakia s.r.o. nezasahuje do obsahu logov a tieto logami môžu byť použité ako dôkazy v rôznych konaniach.

Po uplynutí vyššie uvedených lehôt pre ukladanie logov, BA Centrum Slovakia s.r.o. príslušné logami zmaže (alebo vykoná anonymizáciu) najneskôr v nasledujúcom kalendárnom mesiaci.

 

Spracovávanie údajov zákazníkov služieb BA Centrum Slovakia s.r.o. so súhlasom pre marketingové a obchodné účely

U zákazníka služby BA Centrum Slovakia s.r.o. s jeho súhlasom spracovávame osobné údaje pre marketingové a obchodné účely. Pre obdobie od 25. 5. 2018 naberá BA Centrum Slovakia s.r.o. nový súhlas pre marketingové a obchodné účely, ktorý je účinný po tomto dátume. Dátum začiatku účinnosti súhlasu so spracovaním osobných údajov na marketingové a obchodné účely je v texte súhlasu.

So súhlasom pre marketingové a obchodné účely bude BA Centrum Slovakia s.r.o. od 25. 5. 2018 spracovávať osobné údaje zákazníka primárne pre vytvorenie vhodnej ponuky služieb BA Centrum Slovakia s.r.o. a v súvislosti s oslovením zákazníka, a to najmä formou elektronickej komunikácie prostredníctvom kontaktných údajov (e-mailu), prípadne telefonicky, písomne ​​(vrátane priloží k vyúčtovanie), prostredníctvom všetkých finančných prostriedkov internetovej reklamy. BA Centrum Slovakia s.r.o. si o zákazníkoch, ktorí súhlas pre marketingové a obchodné účely udelí, vytvára a uchováva anonymizované analýzy správania. Všetky tieto činnosti sú použité pre oslovenie zákazníkov s vhodnými marketingovými ponukami. Poskytnutie súhlasu na marketingové a obchodné účely je dobrovoľné a zákazník ho môže po 25. 5. 2018 kedykoľvek odvolať. Tento súhlas zostáva v platnosti po dobu využívania produktov a služieb BA Centrum Slovakia s.r.o. a nasledujúcich 5 rokov potom alebo do doby, kým ho zákazník neodvolá. Pre marketingové a obchodné účely môžu byť na základe súhlasu spracované všetky kategórie údajov uvedené v týchto Zásadách, a to po dobu, po ktorú je BA Centrum Slovakia s.r.o. oprávnený tieto údaje evidovať pre účely poskytovania služieb, plnenie zákonných povinností a ochranu svojich oprávnených záujmov, najdlhšie však do odvolania súhlasu či do uplynutia doby 5 rokov odo dňa ukončenia zmluvy na služby poskytované BA Centrum Slovakia s.r.o., pokiaľ zákazník súhlas skôr neodvolá. Ak subjekt údajov svoj súhlas odvolá, nie je tým dotknuté spracovanie jeho osobných údajov zo strany BA Centrum Slovakia s.r.o. na iné účely a na základe iných právnych titulov, v súlade s týmito zásadami spracovania osobných údajov. Zákazník služby BA Centrum Slovakia s.r.o. v prípade, že umožňuje využitie tejto služby používateľom, prehlasuje, že je oprávnený súhlas so spracovaním údajov vzťahujúcich sa k užívateľom služby pre marketingové a obchodné účely udeliť.

Spracovávanie údajov dotknutých osôb, ktoré udelili súhlas s marketingovým oslovením prostredníctvom elektronického kontaktu

U subjektov, ktoré udelili súhlas s marketingovým oslovením prostredníctvom elektronického kontaktu, spracováva BA Centrum Slovakia s.r.o. s ich súhlasom po dobu uvedenú v súhlase kontakty, ktoré jej subjekt dá k dispozícii na účely marketingového oslovenie s ponukou služieb BA Centrum Slovakia s.r.o.. Ak je tento súhlas udelený prostredníctvom internetových stránok prevádzkovaných BA Centrum Slovakia s.r.o., sú spoločne s týmito kontakty spracované aj údaje z cookies BA Centrum Slovakia s.r.o., ktoré sú umiestnené na internetových stránkach, na ktorých bol tento súhlas udelený, a to len v prípade, že má subjekt cookies vo webovom prehliadači povolené. Webové stránky BA Centrum Slovakia s.r.o. využívajú technológie retargeting rôznych externých reklamných systémov. Táto technológia umožňuje ukázať návštevníkom BA Centrum Slovakia s.r.o., ktorí už prejavili záujem o produkty BA Centrum Slovakia s.r.o., reklamy a ponuky BA Centrum Slovakia s.r.o. v externých reklamných systémoch.

 

Spracovávanie cookies z internetových stránok prevádzkovaných BA Centrum Slovakia s.r.o.

V prípade, že má subjekt vo svojom webovom prehliadači povolené cookies, spracovávame o ňom záznamy správania z cookies umiestnených na internetových stránkach prevádzkovaných BA Centrum Slovakia s.r.o., a to na účely zabezpečenia lepšieho prevádzky internetových stránok BA Centrum Slovakia s.r.o. a na účely internetovej reklamy BA Centrum Slovakia s.r.o..

 

 

 

Osobné údaje uchádzačov o zamestnanie u BA Centrum Slovakia s.r.o.

V prípade uchádzačov o zamestnanie u BA Centrum Slovakia s.r.o. sú spracovávané len osobné údaje uvedené v životopise alebo v komunikáciu súvisiace s výberovým konaním. V prípade, že nedôjde k uzatvoreniu pracovného pomeru, sú všetky osobné údaje spracovávané maximálne po dobu 5 rokov po skončení výberového konania alebo vzájomnej komunikácie súvisiace s výberovým konaním. Osobné údaje BA Centrum Slovakia s.r.o. zmaže (alebo vykoná anonymizáciu) najneskôr v nasledujúcom kalendárnom roku po uplynutí času v predchádzajúcej vete.

Zdieľanie osobných údajov s inými správcami

BA Centrum Slovakia s.r.o. nezdieľa osobné údaje s inými správcami s výnimkou spoločností v rámci skupiny BA Centrum Slovakia s.r.o.

 

Kategórie príjemcov osobných údajov

BA Centrum Slovakia s.r.o. pri plnení svojich povinností využíva niektoré odborné a špecializované služby tretích strán. V prípade, že externí dodávatelia spracúvajú osobné údaje poskytnuté od BA Centrum Slovakia s.r.o., majú postavenie spracovateľov osobných údajov a spracúvajú osobné údaje len v rámci usmernení BA Centrum Slovakia s.r.o. a nesmie ich využiť inak. Ide napríklad o činnosť rozosielanie zásielok, činnosť znalcov, advokátov, audítorov, externú správu IT systémov, internetovú reklamu. S každým uzatvárame zmluvu o spracovaní osobných údajov, v ktorej má spracovateľ stanovené prísne povinnosti k ochrane a zabezpečenie osobných údajov. Zoznam týchto spracovateľov je dostupný na webových stránkach BA Centrum Slovakia s.r.o. a je pravidelne aktualizovaný. Aktualizácia tohto zoznamu nemá vplyv na tieto Zásady. Zmeny zoznamu sú archivované a číslované. Spracovateľmi sú spoločnosti so sídlom najmä na území Slovenskej republiky, výnimočne so sídlom v členskom štáte Európskej únie alebo tzv. Štátoch bezpečných. K odovzdaniu a spracovanie osobných údajov v krajinách mimo územia Európskej únie, dochádza vždy v súlade s platnou legislatívou. BA Centrum Slovakia s.r.o. v rámci plnenia svojich zákonných povinností prenáša osobné údaje správnym orgánom a úradom určeným platnou legislatívou.

Spôsob spracovania osobných údajov

BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva osobné údaje prevažne elektronicky automatizovane, ale aj ručne (v tlačenej a elektronickej podobe). BA Centrum Slovakia s.r.o. vedie evidenciu všetkých činností, a to ako ručných tak automatizovaných, pri ktorých dochádza ku spracovaniu osobných údajov. Ručné spracovanie BA Centrum Slovakia s.r.o. vykonáva v prevádzkach a pobočkách BA Centrum Slovakia s.r.o. jednotlivými poverenými pracovníkmi BA Centrum Slovakia s.r.o. a to vždy za dodržania interných pravidiel pre správu a nakladanie s osobnými údajmi. Za účelom spracovania má BA Centrum Slovakia s.r.o. stanovená technicko-organizačné a bezpečnostné opatrenia, aby nemohlo dôjsť k náhodnému alebo náhodnému neoprávnenému prístupu k osobným údajom, ich zmenám, úpravám, strate, poškodeniu alebo k inému zneužitiu osobných údajov. BA Centrum Slovakia s.r.o. a všetky osoby zúčastňujúce sa na spracovanie osobných údajov rešpektujú právo dotknutých osôb na ochranu súkromie a ochranu osobných údajov a preto vždy postupujú v súlade s pravidlami a v súlade s týmito Zásadami a v súlade s platnými právnymi predpismi na ochranu osobných údajov.

 

Obchodné oznámenia zasielaná e-mailom

Z obchodných oznámení zaslaných BA Centrum Slovakia s.r.o. je vždy zrejmé, že BA Centrum Slovakia s.r.o. je ich odosielateľom a je vždy dostatočne zrejmé, že sa jedná o obchodné oznámenia (táto informácia je vždy uvedená v texte správy a Predmet mailové správy obsahuje informáciu ako napríklad Novinky alebo Newsletter alebo Aktuality). Obchodné oznámenia môžeme posielať buď na kontakty našich zákazníkov na základe oprávneného záujmu BA Centrum Slovakia s.r.o., a to len do doby než vyslovíte nesúhlas, alebo na základe výslovného súhlasu so spracovaním osobných údajov na marketingové a obchodné účely. V zaslaných komerčnej komunikácii je tiež kontakt pre odmietnutie zasielanie takýchto oznámení.

Informácie o právach v súvislosti so spracovaním osobných údajov u BA Centrum Slovakia s.r.o.

Dotknutá osoba, ktorého možno dostatočne identifikovať ako konkrétny fyzickú osobu, ktorá zodpovedajúcim spôsobom (v súlade s týmito Zásadami) preukáže BA Centrum Slovakia s.r.o. svoju totožnosť, má nasledujúce práva:

Právo na prístup k osobným údajom

Subjekt údajov má právo na prístup k osobným údajom, ktoré zahŕňa jednak právo získať od BA Centrum Slovakia s.r.o. potvrdenie, či

spracúva osobné údaje, informácie o účeloch spracovania, kategóriách dotknutých osobných údajov, príjemcoch, ktorým osobné údaje boli alebo budú sprístupnené, plánované dobe spracovania, o existencii práva požadovať od správcu opravu alebo vymazanie osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby alebo obmedzenie ich spracovania alebo vzniesť námietku proti tomuto spracovaniu, práve podať sťažnosť u dozorného úradu, o všetkých dostupných informáciách o zdroji osobných údajov, ak nie sú získané od subjektu údajov, skutočnosti, že dochádza k automatizovanému rozhodovaní, vrátane profilovanie, o vhodných zárukách pri poskytnutí údajov mimo EÚ, v prípade, že nebudú nepriaznivo dotknuté práva a slobody iných osôb aj kópiu osobných údajov. V prípade opakovanej žiadosti bude BA Centrum Slovakia s.r.o. oprávnený za kópiu osobných údajov účtovať primeraný poplatok. Žiadosť na kópiu osobných údajov alebo potvrdenie o spracovaní osobných údajov možno urobiť len autorizovane v zákazníckej administráciu BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo písomne ​​formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidencii BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o.

vyhradzuje právo nevyhovieť.

 

Právo na opravu a doplnenie nepresných údajov

Subjekt údajov má právo na opravu nepresných osobných údajov, ktoré o ňom bude BA Centrum Slovakia s.r.o. spracovávať alebo spracováva. Zákazník BA Centrum Slovakia s.r.o. má tiež povinnosť oznamovať zmeny svojich osobných údajov a doložiť, že k takejto zmene došlo. Zákazník je zároveň povinný poskytnúť súčinnosť, ak bude zistené, že osobné údaje, ktoré o ňom BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva, nie sú presné. Opravu vykoná BA Centrum Slovakia s.r.o. bez zbytočného odkladu, vždy však s ohľadom na dané technické možnosti. Žiadosť možno urobiť autorizovane v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo písomne ​​formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidencii BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o. vyhradzuje právo nevyhovieť.

Právo na výmaz

Subjekt údajov má právo na vymazanie osobných údajov, ktoré sa ho týkajú, ak BA Centrum Slovakia s.r.o. nepreukáže oprávnené dôvody pre spracovanie týchto osobných údajov. BA Centrum Slovakia s.r.o. má nastavené mechanizmy na zabezpečenie automatické anonymizácie či vymazaniu osobných údajov v prípade, že už nie sú potrebné na účel, na ktorý boli spracovávané. Ak sa subjekt údajov domnieva, že nedošlo k vymazaniu jeho osobných údajov, môže sa obrátiť na BA Centrum Slovakia s.r.o. v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo písomne ​​formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidencii BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o. vyhradzuje právo nevyhovieť

Právo na obmedzenie spracovania

Dotknutá osoba má do doby vyriešenia podnetu právo na obmedzenie spracovanie, ak bude popierať presnosť osobných údajov, dôvody ich spracovanie alebo ak podá námietku proti ich spracovaniu a to urobiť v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo písomne ​​formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidencii BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o. vyhradzuje právo nevyhovieť.

Právo na oznámenie opravy, vymazania alebo obmedzenie spracovania

Subjekt údajov má právo na oznámenia zo strany BA Centrum Slovakia s.r.o. v prípade opravy, vymazania alebo obmedzenie spracovanie osobných údajov. Ak dôjde k oprave alebo vymazaniu osobných údajov, budeme informovať jednotlivé príjemcu, s výnimkou prípadov, kedy sa to ukáže ako nemožné alebo to vyžaduje neprimerané úsilie. Na základe žiadosti subjektu údajov môžeme poskytnúť informáciu o týchto príjemcoch. Žiadosť je možné urobiť v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo písomne formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidencii BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o. vyhradzuje právo nevyhovieť.

Právo na prenositeľnosť osobných údajov

Subjekt údajov má právo na prenosnosť údajov, ktoré sa ho týkajú a ktoré poskytol správcovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, a právo požiadať BA Centrum Slovakia s.r.o. poskytnutie týchto údajov inému správcovi.  Ak nám v rámci zmluvy o poskytovaní služieb alebo na základe súhlasu poskytne subjekt údajov osobné údaje a ich spracovanie sa vykonáva automatizovane, má právo od nás získať takéto údaje v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Ak je to technicky možné, možno údaje odovzdať aj určenému správcovi, ak bude riadne určená osoba konajúca za príslušného správcu a bude možné ju autorizovať. V prípade, že by výkonom tohto práva mohlo dôjsť k nepriaznivému dotknutí práv a slobôd tretích osôb, nie je možné takéto žiadosti vyhovieť. Žiadosť je možné urobiť v zákazníckej administrácii BA Centrum Slovakia s.r.o. alebo písomne ​​formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidencii BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o. vyhradzuje právo nevyhovieť.

 

Právo namietať proti spracovaniu osobných údajov

Dotknutá osoba má právo namietať proti spracovaniu jeho osobných údajov z dôvodu oprávneného záujmu BA Centrum Slovakia s.r.o. V prípade, že BA Centrum Slovakia s.r.o. nepreukáže, že existuje závažný oprávnený dôvod pre spracovanie, ktorý prevažuje nad záujmami alebo právami a slobodami dotknutej osoby, BA Centrum Slovakia s.r.o. spracovanie na základe námietky ukončí bez zbytočného odkladu. Námietku je možné urobiť v zákazníckej administrácii alebo písomne ​​formou klasického doporučeného listu s úradne overeným podpisom zaslaného na adresu sídla BA Centrum Slovakia s.r.o.. V prípade rozdielnych identifikačných údajov (v žiadosti a evidenciu BA Centrum Slovakia s.r.o.) si BA Centrum Slovakia s.r.o. vyhradzuje právo nevyhovieť.

Právo na odvolanie súhlasu so spracovaním osobných údajov

Súhlas so spracovaním osobných údajov na marketingové a obchodné účely je možné kedykoľvek odvolať. odvolanie je potrebné urobiť v zákazníckej administrácii alebo odkliknutím odkazu v obchodnom oznámení. Súhlas s marketingovým oslovením udelený ku konkrétnemu e-mailovému kontaktu je možné kedykoľvek odvolať v zákaznícke administráciu alebo odkliknutím odkazu v obchodnom oznámení. Spracovanie údajov z cookies je možné obmedziť alebo zrušiť príslušným nastavením webového prehliadača.

 

Právo nebyť predmetom automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania

Dotknutá osoba má právo nebyť predmetom žiadneho rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovaní, vrátane profilovanie, ktoré by pre neho malo právne účinky alebo sa ho obdobným spôsobom významne dotklo. BA Centrum Slovakia s.r.o. prehlasuje, že nevykonáva automatizované rozhodovanie bez vplyvu ľudského posúdenia s právnymi účinkami pre subjekty údajov.

Toto právo zabezpečuje dotknutej osoby, že nebude predmetom rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovanie, vrátane profilovanie, ktoré má pre neho právne účinky alebo sa ho obdobným spôsobom významne dotýka. Inými slovami, ide o zaistenie, aby sa o právnych účinkoch nerozhodovalo automatizovanými postupmi bez ľudskej ingerence, okrem možných výnimiek.

Právo obrátiť sa na BA Centrum Slovakia s.r.o. a právo obrátiť sa na dozorný úrad – Úrad pre ochranu osobných údajov

Každý subjekt údajov, ktorý sa domnieva, že BA Centrum Slovakia s.r.o. spracováva jeho osobné údaje, ktoré sú v rozpore s ochranou osobných údajov alebo ochrany súkromia alebo majú vplyv na kvalitu osobného života subjektu údajov alebo sú v rozpore so zákonom alebo týmito Zásadami alebo sú nepresné, má právo sa obrátiť na BA Centrum Slovakia s.r.o. a požiadať o vysvetlenie, prípadne o nápravu a odstránenie nevyhovujúceho stavu.  Dotknutá osoba má právo kedykoľvek obrátiť sa na dozorný úrad, ktorým je Úrad pre ochranu osobných údajov (www.nbusr.sk).

Kontaktné údaje Správca

BA Centrum Slovakia s.r.o.

so sídlom Klincová 37/B

821 08 BRATISLAVA

IČO 45643539

DIČ 2023081819

e-mail: gdpr@mirga.sk

Prípadne ďalšie spoločnosti skupiny BA Centrum Slovakia s.r.o., ktorých aktuálny zoznam je uvedený na webových stránkach.

 

 

Zverejnenie Zásad a účinnosť Zásad

Tieto Zásady sú verejne prístupné na internetových stránkach BA Centrum Slovakia s.r.o.. Akékoľvek úpravy týchto Zásad budú na internetových stránkach zverejnené vrátane histórie zmien.

Účinnosť týchto zásad je od 25. 5. 2018.

 

Rýchly kontakt